Индија има намера следната година да го зголеми извозот на пченица во Египет

Индија во петокот соопшти дека ќе го зголеми извозот на пченица во Египет почнувајќи од почетокот на следната година поради тековниот глобален недостиг на пченица. Аџит Гупте, индискиот амбасадор во Каиро, рече дека новата…

Прочитај повеќе